Sphere

Sphere

Το συγκεκριμένο βιβλίο του οποίου ο τίτλος του στα ελληνικά είναι «Σφάιρα», εξαντλημένο πια από τις εκδόσεις Bell ήταν και το μυθιστόρημα που έγραψε ο Μάικλ Κράιτον (1987) αμέσως πριν το πιο γνωστό του το «Πάρκο Δεινοσαύρων» (1990) και 85 μέρες πριν γεννηθώ.

Είναι ένα βιβλίο που συνδυάζει όλα όσα μου αρέσουν από ένα βιβλίο:
Ταξίδι στο χρόνο, ταξίδι στο διάστημα, επαφή με εξωγήινες υπάρξεις, κάμποσες επιστημονικές πληροφορίες και φυσικά γρήγορη πλοκή.

Όταν ένα διαστημόπλοιο εντοπίζεται βυθισμένο στον Ειρηνικό εκπλήσσει τους πάντες. Αυτό που τους εκπλήσσει ακόμη περισσότερο είναι το ότι βυθίστικε πριν 300 χρόνια. Και φυσικά το 1687 δεν υπήρχε η τεχνολογία για διαστημόπλοια οπότε αυτό το διαστημόπλοιο ήρθε από το μέλλον. Και φυσικά περιέχει την ομώνυμη Σφαίρα η οποία περιέχει κάτι το απειλητικό.

Ήταν ένα βιβλίο που μου άρεσε αλλά να πω και την αλήθεια θα ήθελα να ήταν κάπως διαφορετικό, λιγότερο Φροϋδικό και περισσότερο ΣταρΤρεκικό, αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν ένα ενδιαφέρον βιβλίο αν όχι όσο το «Τζουράσικ Παρκ» τότε ένα δυο σκαλιά χαμηλότερα.

Ένα βιβλίο που έγινε ταινία με τους Ντάστιν Χόφμαν, Σάμιουελ Τζάκσον, και Σάρον Στόουν. Και απ’ ότι έμαθα χθες το HBO ετοιμάζει σειρά βασισμένη σε αυτό το βιβλίο.

Βαθμολογία: Καλαμάρι ροδέλες τηγανιτό με πατάτες

Σχολιάστε