The God of Small Things

117661

Αυτό το βιβλίο έχει ένα τραγικό τέλος, που προοικονομείται από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο με ένα λεπτό και διακριτικό τρόπο χωρίς να σε αφήσει να το καταλάβεις. Σε πληροφορεί με δόσεις. Και όταν έρθει αυτό το συμβάν δεν είσαι όσο προετοιμασμένος νόμιζες.

Υπήρξε και ένα τραγικό συμβάν στον οικογενειακό μου κύκλο εκείνες τις μέρες. 10 σελίδες πριν τελειώσω το βιβλίο έμαθα τα μαντάτα, και εκεί που ετοιμαζόμουν να τελειώσω το βιβλίο η όρεξή μου μαράθηκε.

Έκανα όμως την προσπάθεια να το τελειώσω, και λόγω του ότι ήταν και το οικογενειακό συμβάν στο μυαλό μου και το συμβάν στο βιβλίο, το βίωσα ολοκληρωτικά.

Πλέον αυτό το βιβλίο θα είναι συνδεδεμένο με εκείνη την αποφράδα μέρα, 19 τ’ Αυγούστου. Γιατί όπως είπα στην περασμένη μου κριτική, αυτές οι κριτικές είναι και σαν ένα είδος ημερολογίου. Θυμάμαι τα βιβλία με το να θυμάμαι τι έκανα το συγκεκριμένο καιρό που τα διάβαζα.

Η ζωή δύο αδερφών καταστρέφεται από μια μοχθηρή θεία η οποία αφού έζησε την απογοήτευση της αγάπης και του έρωτα από μικρή, δε θέλει κανείς άλλος να αγαπήσει ή να ερωτευτεί, ακόμη κι αν αυτός ο άλλος είναι τα ανίψια της.

Η ιστορία διαδραματίζεται τέλη του 20ου αιώνα στη σάπια κοινωνία της Ινδίας όπου το μέλλον σου είναι προκαθορισμένο ανάλογα σε τι κάστα ανήκεις, στην ανώτερη τους «καθαρούς», ή στην κατώτερη, τους «άθικτους» τους εργάτες, τους δούλους που τους φέρονται ως μιάσματα και αποβράσματα της κοινωνίας, σχεδόν άνθρωποι.

Τι γίνεται όταν η μάνα των διδύμων που ανήκουν στην ανώτερη κάστα ερωτευτεί ένα υπέροχο άνθρωπο που δυστυχώς ανήκει στην κατώτερη την μιαρή κάστα;
Ακριβώς αυτό που σκεφτήκατε. Η αγάπη είναι καταδικασμένη, μια καταδίκη συνοδευόμενη με τραγική κατάληξη.

Βαθμολογία: Μπιριγιάνι με κοτόπουλο

4 σκέψεις σχετικά με το “The God of Small Things

Σχολιάστε